vrijdag 20 maart 2009

Onze bachelorproef

Dag iedereen,

Het is al weer een tijdje geleden, en er is ook al heel veel gebeurt.
Op school zijn we nu volop bezig met onze bachelorproef. We moeten een duurzaam netwerk uitbouwen waar er voor iedereen (zowel voor school als voor de externe partner) een win-situatie aan gekoppeld is.
Zo hebben wij bedacht om samen te werken met een vrouwenorganisatie en met een man die instaat voor de agricultuur. We willen samen met de leerlingen een moestuin aanleggen. Hiervoor zou de verantwoordelijke voor agricultuur de leerlingen helpen.
Later, wanneer de groenten geoost worden zouden deze verkocht worden voor een hele lage prijs aan de vrouwenorganisatie. De vrouwenorganisatie kan die groenten dan terug door verkopen.
Wij zijn nu volop bezig met het plannen van vergaderingen met de vrouwenorganisatie en de verantwoordelijke voor agricultuur.

Deze week hadden we een weekje vakantie. Daarom zijn we voor enkele dagen naar Zanzibar getrokken. Daar hebben we verschillende excursies gedaan (spice tour -> zie foto, boottocht, prison island, ...).






De rest van de vakantie vulden we met het opknappen van een kleuterklas (zie foto). De klas werd veel kleurrijker door een nieuw laagje verf. Zelf zijn we heel trots op het resultaat, hopelijk zullen de kleuters maandag aangenaam verrast zijn!
Op maandag wacht er ook een minder leuke taak op ons. De kleutertjes van de kitten class zijn namelijk hun leerkracht verloren. Teacher Subi was al een tijdje ziek en is nu overleden. We waren zelf erg geschrokken toen we het nieuws hoorden. Maandag zullen wij de kleuters een verhaal vertellen zodat ze het verlies beter begrijpen.

Zo, dit waren onze voorbije dagen in het nog steeds warme Dar Es Salaam (alhoewel het nu wel af en toe regent).
Tot het volgende bericht!

2 opmerkingen:

sofie zei

Habari?

jij kent me vast niet, maar ik ben ook in Tanzania, in de Pond Spring school geweest en heb daar 9 maand vrijwillig les gegeven. Hoekenwerk geïntroduceerd, Frans gegeven (al was dat gee ngroot succes), contractwerk gegeven en ga zo maar door. Dat was een heuse belevenis. Waar ik nog elke dag aan terug denk. Voor jullie zal het vast ook zo zijn!

Teacher Subi heb ik ook gekend, ik ben er echt van geschrokken.

Wil je vele groetjes doen aan mama Mkwawa, de leerkrachten (die mij kennen, wie werkt er daar nog?) en zeker ook aan de dochters van mama met hun kinderen...

Amuseer jullie daar en doe het goed hé!

Teacher Sofie

greet zei

Dag Ellen,
voor jou ook een behouden thuiskomst en geniet nog van jullie laatste dagen. Proficiat met de behaalde resultaten en jullie werk met het opfleuren van de klas. Tot maandag
groetjes Dany en Greet