maandag 23 februari 2009

De reis naar Tabora

Op zondag vertrokken we met de trein richting Tabora. Normaal zouden we vertrekken om 5 uur. Uiteindelijk zijn we vertrokken om 8 uur... De trein had wat vertraging...
De trein werd vol gestopt met mensen en bagage. Ook wij gingen op zoek naar onze plaats. We moesten eerst door een hele smalle gang in het donker. Dan kwamen we bij ons heel donker hokje, dat hok was niet voor ons drie bestemd… Normaal is dit een hokje voor 6 personen, maar wij zaten erin met 8… lekker gezellig dicht bij elkaar.
Oja, gewoon neer zitten konden we niet, we waren verplicht om neer te liggen. In de ruimte waren er in totaal 6 planken met wat mousse erop. Onze bedden.

Dag 2 op de trein richting Tabora. Toen we wakker werden waren we verrast door het uitzicht. We reden net door de bergen en zagen enkele hele mooie landschappen.
We ontdekten ook dat het middelste bed kon weg geklapt worden waardoor we toch een deftige bank kregen om op te zitten. De trein stopt regelmatig ‘in the middle of nowhere’ en telkens zien we mensen (zelfs kinderen) die van alles meezeulen om te verkopen.
De mensen die bij ons in de trein zaten zijn zo begonnen met 3 valiezen bagage. Toen we aankwamen in Tabora hadden ze 3 valiezen, 3 manden, 1 tapijt en nog enkele plastic zakken gevuld met allerlei materiaal. Ook wij lieten ons verleiden door de vele koopjes die je kan doen. We kochten elk een kruidenstamppotje van enkele kinderen.

Na 26 uur tuffen kwamen we eindelijk aan in Tabora. Het was ondertussen al 10 uur.
Op het perron zagen we twee mensen meelopen met de trein. Dat zijn de mensen die ons een week in hun huis nemen. We werden uitgebreid verwelkomd. Na zo een lange reis doet het echt wel deugd om te voelen dat je echt welkom bent.

Zo, dat was het over onze reis, in het volgend bericht zal je meer te weten komen over ons bezoek aan Tabora.

Kwa Heri!

1 opmerking:

mulkie zei

dag schatje,

ik ben blij dat je er heelhuids geraakt bent :p. Achter als wat ik nu lees en gehoord heb, zou je zeker ongerust worden. Maar zoals bij ieder minder plezant ding hoort er ook iets moois. Ik weet dat jullie daar niets te kort komen bij het gastgezin! En jullie gaan daar waarschijnlijk een hele hoop mooie dingen zien. Dus is het zeker de moeite waart!

Dikke kus.
Mulkie